DOLAR 19,0922 0.16%
EURO 20,5691 0.23%
ALTIN 1.211,07-0,06
BITCOIN 5335891,23%
kıbrıs araba
kıbrıs araba
kıbrıs haber
kıbrıs haber
Zorlu Töre: “Artık KKTC zamanıdır”
233 okunma

Zorlu Töre: “Artık KKTC zamanıdır”

ABONE OL
14 Mart 2018 10:31
Zorlu Töre: “Artık KKTC zamanıdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
kıbrıs haber
kıbrıs araba
kıbrıs araba

Rahme Çiftçioğlu – Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanlığı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. 

Meclis Başkan Yardımcısı, UBP Milletvekili Zorlu Töre de Kıbrıslı Rumların niyetinin yeni bir isimle de olsa Kıbrıs Cumhuriyeti’ni kendi egemenliklerine almak olduğunu söyledi. 

“Siz bize masal okuyorsunuz” diyen Töre, Kıbrıs konusunda defalarca zirve yapıldığını, konferans yapıldığını hepsinin sonuçsuz kaldığını dile getirdi. 

Töre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “Montana’da kimsenin figüranı olmadık” dediğini, bu şekilde Türkiye’ye gönderme yaptığını söyledi.

“ARTIK KKTC ZAMANIDIR”

“Artık KKTC zamanıdır” diyen Töre, iki kesimli, iki toplumlu federasyon düşüncesinin son bulması gerektiğini savundu.

Tanınma için kararlılığa ihtiyaç olduğunu dile getiren Töre, bu konuda alınması gereken önlemler olduğunu vurguladı. 

Töre konuşmasında, mücadele yıllarından da bahsetti. 

Zorlu Töre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın müzakerelerle ilgili kendilerini bilgilendirmediğini söyledi. 

Zorlu Töre, milletvekillerini ve bakanları verdikleri milletvekili yeminine uymaya çağırarak, “Gelin KKTC’ye sahip çıkın, tuttuğunuz makamlar KKTC makamıdır” şeklinde konuştu. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
kıbrıs reklam

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.