DOLAR 28,9208 0.08%
EURO 31,4850 -0.1%
ALTIN 1.924,021,84
BITCOIN 11425161,98%
SYRIZA’nın yeni lideri KKTC’den “devletçik” diye bahseden Kaselakis oldu
  • Kıbrıs365.com
  • DÜNYA
  • SYRIZA’nın yeni lideri KKTC’den “devletçik” diye bahseden Kaselakis oldu
69 okunma

SYRIZA’nın yeni lideri KKTC’den “devletçik” diye bahseden Kaselakis oldu

ABONE OL
25 Eylül 2023 08:48
SYRIZA’nın yeni lideri KKTC’den “devletçik” diye bahseden Kaselakis oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) yeni lideri Stefanos Kaselakis oldu.

İlk turu 17 Eylül'de yapılan başkanlık seçimlerinde ilk ikiye kalan Kaselakis ve Efi Ahçioğlu 24 Eylül'de yapılan ikinci turda SYRIZA liderliği için yarıştı.

SYRIZA'dan sandıkların tamamı açılmadan yapılan açıklamaya göre, Kaselakis yaklaşık yüzde 10 farkla Ahçioğlu'nu liderlik yarışında geride bıraktı.

Ahçioğlu, Kaselakis'i arayarak tebrik etti.

Daha önce milletvekilliği veya bakanlık görevinde bulunmayan Kaselakis, SYRIZA ile 2021'de tanıştı.

Kaselakis, SYRIZA'yı 2015'te iktidara taşıyan eski SYRIZA lideri Aleksis Çipras'ın davetiyle Mayıs ve Haziran 2023 genel seçimlerinde milletvekili adayı oldu ancak parlamentoya girmeye hak kazanamadı.

Matematikteki üstün başarısı dolayısıyla tam burslu öğrenci olarak 14 yaşında ABD'ye göç eden, finans, ekonomi eğitimi alan 35 yaşındaki Kaselakis bir süre Goldman Sachs'ta çalışmış ve ardından deniz taşımacılığı alanında kendi firmasını kurmuştu.

KKTC İÇİN "DEVLETÇİK" NİTELEMESİ YAPMIŞTI

Kaselakis, başkent Atina'nın 4 kilometre batısında yer alan Egaleo şehrinde cuma günü yaptığı basın toplantısında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda (BMGK) yaptığı "KKTC'yi tanıma" çağrısına değinerek, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in bu talebe karşı sessiz kalmasını eleştirmiş ve "Miçotakis'in Erdoğan'ın Kıbrıs'taki devletçiğini, yani adanın kuzey kısmını tanıma davetine tepki göstermemesi kabul edilemez." ifadelerini kullanmıştı.

Parti liderliği yarışında Kaselakis'e karşı mücadele eden Efi Ahçioğlu ise bunun "kabul edilemez bir hata" olduğunu belirtmişti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.