DOLAR 27,5065 0.18%
EURO 28,8705 0.2%
ALTIN
BITCOIN 755570-1,94%
Özersay: "Ya beraber doğalgaz arayacağız ya da her şey duracak"
166 okunma

Özersay: "Ya beraber doğalgaz arayacağız ya da her şey duracak"

ABONE OL
14 Mart 2018 10:31
Özersay: "Ya beraber doğalgaz arayacağız ya da her şey duracak"
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Rum tarafı ada açıklarındaki petrol ve doğalgaz aramaları için uluslararası enerji şirketleriyle anlaşma imzaladı. Ancak İtalyan Eni şirketi, Türkiye’nin deniz kuvvetlerinin engellemesi nedeniyle planlanan arama çalışmalarından vazgeçti. ABD’li ExxonMobil’in de Rum tarafı adına bu yıl içinde arama çalışması yürütmesi bekleniyor.

KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da “Ya birlikte yapacağız, görüşeceğiz, uzlaşacağız, harekete geçeceğiz, ya da her şey duracak. Veya biz de aynı şeyi yapacağız, sondaja başlayacağız” dedi.

Türkiye, Avrupa Birliği üyesi Kıbrıs Rum yönetiminin Ankara’ya danışmadan başlattığı arama çalışmalarını engelleyeceğini belirtmişti. Rum yönetimi ise geri adım atacağına dair bir sinyal vermiyor. AB ise Türkiye’ye AB ile ilişkileri zedeleyecek adımlar atmaması çağrısında bulunuyor.

‘SOĞUKKANLILIK HEDEFLİYORUZ’

Özersay, gerilimin tırmanma ihtimali hakkındaki soruya, ilk adımın diplomasi olacağı belirterek, “Biraz soğukkanlılık getirmeyi hedefliyoruz, gerilimi artırmayı değil” cevabını verdi.

Özersay, “Bu nedenle son (olayda) güç kullanmadık. Güç gösterisinde bile bulunmadık. Orada caydırıcılık vardı” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.