DOLAR 27,4154 0.36%
EURO 29,0679 0.1%
ALTIN 1.633,61-0,52
BITCOIN 736774-0,45%
Kenya'da şiddetli yağış 7 can aldı
192 okunma

Kenya'da şiddetli yağış 7 can aldı

ABONE OL
15 Mart 2018 19:02
Kenya'da şiddetli yağış 7 can aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Kitui eyaletinde kamyonla kömür taşıyan 5 kişi yolu kaplayan sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi. Kajiado eyaletinde ise biri öğrenci iki kişinin bölgedeki nehrin taşması sonucu boğularak hayatını kaybettiği belirtildi.

Öte yandan Nairobi başta olmak üzere ülkenin farklı şehirlerindeki birçok noktada evleri su bastığı, sabahın erken saatlerinde yola çıkan binlerce kişinin araçlarıyla su taşkınlarının ortasında kaldığı kaydedildi.

Yetkililer halkı dikkatli olmaları yönünde uyarırken, özellikle çocuklar ve yaşlılara evlerinden çıkmamaları çağrısı yaptı.

Kenya Meteoroloji Müdürlüğü tarafından dün yayımlanan raporda, sağanak yağışların 13 ile 19 Mart tarihleri arasında ülke genelinde etkili olacağı bildirilmişti.

Kenya’da 6 Mart’ta açıklama yapan Kızılhaç yetkilileri ile emniyet güçleri, ülkenin bazı eyaletlerinde etkili olan aşırı yağışların yol açtığı sel ve su baskınlarında, aralarında bir kadın ile bebeğinin de bulunduğu en az 9 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.