DOLAR 28,9208 0.08%
EURO 31,4850 -0.1%
ALTIN 1.924,021,84
BITCOIN 11425161,98%
Gazze’den tahliye edilen KKTC vatandaşları, Mısır üzerinden Türkiye’ye götürülüyor
  • Kıbrıs365.com
  • KIBRIS
  • Gazze’den tahliye edilen KKTC vatandaşları, Mısır üzerinden Türkiye’ye götürülüyor
96 okunma

Gazze’den tahliye edilen KKTC vatandaşları, Mısır üzerinden Türkiye’ye götürülüyor

ABONE OL
19 Kasım 2023 23:51
Gazze’den tahliye edilen KKTC vatandaşları, Mısır üzerinden Türkiye’ye götürülüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Refah Sınır Kapısı'ndan geçen Türk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı ve yakınlarından oluşan 87 kişinin Mısır'a ulaştığını açıkladı.

Keçeli, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün vatandaşlarımızdan, KKTC vatandaşlarından ve aile yakınlarından oluşan toplam 87 kişi, Refah Sınır Kapısı’ndan geçerek Mısır’a ulaştı." ifadesini kullandı.

Gazze'den tahliye edilen grubun Kahire'ye götürüleceğini belirten Keçeli, yarın hava yoluyla Türkiye'ye getirilmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

Bakanlık dün yaptığı açıklamada "Bu çerçevede, bugün (18 Kasım) aralarında KKTC vatandaşlarının da bulunduğu 50’ye yakın kişi Refah Sınır Kapısı’ndan geçerek Mısır’a ulaşmıştır. Bu sayının artması beklenmektedir.'' açıklamasını yapmıştı.

Gazze Şeridi'nde tahliye için bekleyen 104 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı bulunduğu açıklanmıştı.

Ayrıca, Keçeli, ilgili kurumlarla işbirliği içinde, yaklaşık 60 hasta ve 40 refakatçinin ise tedavi amacıyla yarın Türkiye'ye getirilmesinin planlandığını duyurdu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.