DOLAR 27,4380 0.44%
EURO 29,0647 0.06%
ALTIN 1.643,960,11
BITCOIN 7386342,50%
Fidan-Baerbock görüşmesinde Kıbrıs konusu da ele alındı
57 okunma

Fidan-Baerbock görüşmesinde Kıbrıs konusu da ele alındı

ABONE OL
18 Eylül 2023 10:56
Fidan-Baerbock görüşmesinde Kıbrıs konusu da ele alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber Merkezi

Birleşmiş Milletler (BM) 78'inci Genel Kurulu için New York'ta bulunan Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile Türkevi binasında görüştü.

Dışişleri Bakanlığı tarafından X sosyal medya platformundan yapılan paylaşımda, görüşmede, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisi süreci başta olmak üzere Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyelik süreci, Kıbrıs meselesindeki son gelişmeler, Karadeniz Tahıl Girişimi, İsveç’in NATO üyelik süreci ve iklim değişikliği konularının ele alındığı kaydedildi.

blank

ALMANYA'NIN KIBRIS SORUNUNA BAKIŞI

Almanya son dönemde Kıbrıs sorununa aktif olarak dahil olma niyetini ortaya koyuyor.

Mayıs ayında Berlin'de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Başkanı Nikos Hristodulidis ile bir araya gelen Alman Başbakan Olaf Scholz, Kıbrıs konusunda tıkanan müzakere sürecine yeniden bir ivme kazandırılmasını ve bu konuda yardımcı olmak istediklerini söylemişti.

Almanya, başını çektiği Avrupa Birliği ile birlikte iki bölgeli, federal bir çözüm ısrarında…

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da, açıklamalarında, Kıbrıs'ta iki devletli çözümün söz konusu olmayacağını savunmuştu.

Diğer yandan geçtiğimiz haftalarda Rum basınına yansıyan haberlerde Almanya'nın Türkiye'ye AB ilişkilerinde desteğe karşılık, Kıbrıs sorunuyla ilgili adım atma şartı sunduğu da yazılmıştı.

Türkiye ve KKTC, AB'yi Kıbrıs sorununda Rumlar lehine taraf tutmakla suçluyor ve AB'nin BM himayesindeki görüşmelere resmi olarak taraf haline gelmesine karşı çıkıyor.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.