ABD’li teknoloji devi Microsoft, “Call of Duty” ve “World of Warcraft” gibi oyunların yapımcısı Activision Blizzard’ı satın alacağını geçtiğimiz yıl resmen açıklamıştı.
Açıklamada, Microsoft’un, Activision Blizzard’ı hisse başına 95 dolar karşılığında 68,7 milyar dolara satın alacağı bildirildi.
Söz konusu satın alma, Microsoft’u Tencent ve Sony’nin ardından dünyanın en büyük üçüncü oyun şirketi haline getirecek.
Söz konusu duyurunun ardından Avrupa Birliği harekete geçmiş ve anlaşma hakkında inceleme başlatmıştı. Daha sonra ise AB, anlaşmaya onay verdiğini duyurmuştu.
Dev anlaşmaya bir onay da Çin’den
Çin Devlet İdaresi, Microsoft’un Activision Blizzard’ı 69 milyar dolara satın alma girişimine onay verdi.
Bu karar, Avrupa Birliği ve Japonya gibi bölgelerden gelen onay kararlarını takip etti. Böylece, bu işlemi onaylayan ülke ve bölge sayısı 37’ye yükseldi.
Birleşik Krallık’ın Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA) ise söz konusu anlaşmayı onaylamamıştı.
DÜNYA
29 Mayıs 2023TÜRKİYE
29 Mayıs 2023KIBRIS
29 Mayıs 2023KIBRIS
29 Mayıs 2023TÜRKİYE
29 Mayıs 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.