Avrupa Komisyonu, “cam tavanı kırma yöntemi olarak cinsiyet kotası” konulu panel düzenledi.
AB Bilgi Merkezi’nden verilen bilgiye göre, Lefkoşa’da AB Program Destek Ofisi’nde (EUPSO) gerçekleşen panelde, “cinsiyet eşitliği, eşit ücret ve cinsiyet kotalarına ilişkin AB politikaları hakkında farkındalık ve kadınların siyaset ile ekonomide güçlendirilmesini sağlamak için cam tavanın etkilerinden nasıl kurtulabileceği” konuları irdelendi.
Kadınların ekonomiye katılımındaki gelişmeler konusunda da Avrupa’dan örnekler paylaşılarak, yerel uygulamalarla fırsatlar hakkında bilgiler paylaşıldı.
Avrupa Komisyonu’nun “2016-2019 Cinsiyet Eşitliği Stratejisi” çerçevesinde 5 öncelikli alan belirlenmişti.
DÜNYA
22 Mart 2023TÜRKİYE
22 Mart 2023KIBRIS
22 Mart 2023KIBRIS
22 Mart 2023TÜRKİYE
22 Mart 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.