DOLAR 27,2161 0.02%
EURO 28,8263 -0.1%
ALTIN 1.675,13-0,05
BITCOIN 7160370,47%
Boran Kültür Merkezi’nden asgari ücrete tepki
222 okunma

Boran Kültür Merkezi’nden asgari ücrete tepki

ABONE OL
15 Mart 2018 14:02
Boran Kültür Merkezi’nden asgari ücrete tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Boran Kültür Merkezi, dün açıklanan yeni asgari ücret miktarına tepki göstererek, sendikalara, demokratik kitle örgütleri ve emekçilere, “düzene karşı birlikte mücadele verme” çağrısında bulundu.

Merkezden yapılan yazılı açıklamada, açıklanan asgari ücretin “patronların, sermayedarların yönettiği düzenler ve sistem partileri tarafından belirlenebilecek bir miktar olduğu”  savunuldu.

Asgari ücretin netinin 2056 TL olduğuna işaret edilen açıklamada, “Bu para en basit insani ihtiyaçlara bile yetmez” ifadeleri kullanıldı.

İşçilerin, emekçilerin tek kurtuluşunun bu düzeni değiştirmekten geçtiği ifade edilen açıklamada, “Sorun sadece hükümette hangi partinin iktidar olması sorunu değildir! Sorun sistem sorunudur! Sorun patronların düzeninde yaşadığımız gerçeği sorunudur!… Bu bağlamda tüm sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve emekçiler olarak bu düzene karşı birleşik cephe oluşturarak ve ortak sınıf mücadelesi vererek bu sömürü düzenine son vermeliyiz!” denildi.
 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.